26 Aralık 2023 Salı

Karaköy Poğaçası


 Malzemeler:
-2 adet yumurta (sarıları üzerine)
-250 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
-1 çay bardağı ılık süt
-1 çay bardağı sıvı yağ
-1 paket toz maya
-2 çorba kaşığı toz şeker
-1 tatlı kaşığı tuz
-aldığı kadar un (yaklaşık 5 su bardağı)
İçi İçin: 1 kase ezine ve lor karışımı peynir
Üzeri İçin: yumurta sarısı
Hazırlanışı: derin kab içerisine ılık süt, şeker ve mayayı koyup karıştırıp 5 dk bekletip un hariç kalan malzemeleri ekleyip mikser ile 2-3 dk çırpıp kontrollü bir sekilde unu ekleyip ele yapışmayan yumuşak kıvamlı hamur yoğurun.
Hazırladığınız hamurun üzerini örtüp 20 dk dinlendirin.
Dinlenen hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler alıp yassılayıp orta kısmına peynir koyup kapatıp yuvarlayıp tepsiye yerleştirip 30 dk tepside bekletin.
Tepsi mayasını alan poğaçaların üzerlerine yumurta sarısı sürüp çatal ile çizikler yapıp önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında pişirip ister sıcak ister sıcak servis yapın.

Afiyet Olsun :)


Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails