7 Aralık 2023 Perşembe

Çıtır Parmak Tavuk



Malzemeler:
-2 adet tavuk gögsü
-1 adet yumurta
-3-4 dal maydanoz
-2-3 diş sarmısak
-tuz,karabiber,pulbiber
-un
-galeta unu
Kızartmak İçin: sıvı yağ
Hazırlanışı: Tavukları parmak kalınlığında uzun, uzun doğrayın 
Büyük kasenin içine sarımsakları rendeleyip maydonozları ince olacak şekilde doğrayıp yumurta ve baharatları ekleyip karıştırın.
Şerit halinde doğradığınız tavukları tek tek una bulayıp yumurtalı karışıma koyup 1-2 saat bekletip tavukları galeta ununa bulayarak kızgın yağda kızartın.

Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails