Malzemeler:
-2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
-250 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
-1 çay bardağı süt
-1 çay bardağı sıvı yağ
-1 paket toz maya
-2 çorba kaşığı toz şeker
-1 tatlı kaşığı tuz
-5-5,5 su bardağı un
Üzeri İçin: yumurta sarısı
Hazırlanışı: Derin kab içerisine ılık süt, toz şeker ve mayayı ekleyip karıştırıp 10 dk beklettikten sonra kalan malzemelerin hepsini ekleyip ele yapışmayan yumuşacık kıvamlı hamur yoğurup üzeri örtülü şekilde 30 dk bekletin.
Dinlenen hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp şekil verip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirip üzerlerine yumurta sarısı sürüp çatal ile çizik atıp 20 dk da tepside bekletin.
Öneceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirip servis yapın.
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder