Malzemeler:
-2 adet yumurta
-3 su bardağı süt
-1 çorba kaşığı sıvı yağ
-1 çay kaşığı tuz
-2,5 su bardağı un
İçi İçin:
-1 adet parmak sucuk
-1 adet yeşil biber
-1 adet kırmızı biber
-1 su bardağı rendelenmiş kaşar
Pişirmek İçin: 1 çorba kaşığı tereyağı
Hazırlanışı:Yumurta, süt, sıvı yağ ve tuzu mikser ile çırpıp unu ekleyip pürüzsüzleşene kadar çırpın.
Krep hamuru boza kıvamında olacak
Krep tavasına veya teflon tavaya 1 çay kaşığı tereyağını koyup eritin ve krep hamurundan yarım kepçe alıp dökün ve tavayı sallayarak hamurun yayılmasını sağlayıp orta ateşte arkalı önlü pişirin.
(krep ne kadar ince olursa o kadar lezzetli olur)
İçi için biberleri ince, ince sucuğu tavla zarı büyüklüğünde doğrayıp kaşar peyniriyle karıştırın.
Pişirdiğiniz kreplerin orta kısımlarına hazırladığınız iç harçtan koyup sağ ve sol taraflarını üst üste gelecek şekilde katlayıp alt ve üst kısımlarını da aynı şekilde katlayın.
Teflon tavaya 1 kaşık tereyağını koyup eritin ve ilk olarak kreplerin kat yerleri alta gelecek şekilde tavaya koyun ve kızartıp daha sonra üst kısımlarını çevirip aynı şekilde kızartıp sıcak olarak servis yapın.
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder