Malzemeler:
-1,5 su bardağı ahududu (ben dondurulmuş kullandım)
-3 çorba kaşığı toz şeker
-1,5 tatlı kaşığı nişasta
-1 paket vanilin
Muhallebisi İçin:
-3 su bardağı süt
-5 çora kaşığı toz şeker
-1 çorba kaşığı un
-2 çorba kaşığı nişasta
-1 çorba kaşığı haşhaş
-1 kutu krema
-1 paket vanilin
Hazırlanışı: Muhallebi için tencereye süt, şeker, nişasta ve unu ekleyip orta ateşte koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirip ocaktan alıp soğumaya bırakın.
(kabuk bağlamaması için ara ara karıştırın)
Soğuyan muhallebiye krema ve vanilini ekleyip mikserle 10 dk çırpıp servis kuplarının üzerlerinde biraz boşluk kalacak şekilde eşit olarak pay edin.
Üzeri için tencereye ahududu ve toz şekeri koyup bir taşım kaynatın.
Nişastayı 2 çorba kaşığı su ile açıp vanilinle birlikte ahududuna ekleyip kaynayana kadar sürekli karıştırıp ocaktan alıp muhallebilerin üzerlerine eşit miktarda koyup oda sıcaklığında beklettikten sonra buzdolabına koyup soğuk olarak servis yapın.
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder