17 Haziran 2019 Pazartesi

Porsiyonluk Muzlu Köstebek Pasta




Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 3 küçük kahve fincanı toz şeker
- 1 küçük kahve fincanı yağ
- 1 küçük kahve fincanı süt
- 3,5 küçük kahve fincanı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Kreması:
- 2 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1/2 su bardağı toz şeker
-1 çay bardağı hindistancevizi
- 1 paket toz krem şanti
-2-3 adet muz
Hazırlanışı: Yumurtayla şekeri çırpıyoruz daha sonra süt, yağ, un, kabartma tozu, vanilyayı, kakaoyu ekleyip karıştırın.
Hazırlanan karışımı büyük dikdörtgen borcama döküp 150 derecelik fırında pişirip soğumaya bırakın.
Kreması için, süt nişasta ve şekeri muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirip
Biraz ılıyınca toz şantiyi ve hindistacevizini ekleyip mikserle 10 dk çırpın.
Pişen keki çay bardağı ile kesip, kestiğimiz yuvarlakları servis tabağına aldıktan sonra kalan kek parçalarını robotta çekin.
Muzları daire şeklinde dilimleyin.
Kestiğimiz yuvarlak kek hamurlarının üzerine birer tane muz dilimi ve   birer çorba kaşığı krema koyup kalan kek parçalarına bulayıp  buz dolabında yaklaşık 2 saat dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.


Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails