13 Haziran 2019 Perşembe

Kabak Oturtma



Malzemeler:
-300 gr kıyma
-4 adet kabak
-1 adet kuru soğan
-2 diş sarımsak
-1 çorba kaşığı salça
-tuz kara biber, pul biber
-zeytinyağı
Sosu İçin:
-1 çorba kaşığı salça
-1 su bardağı sıcak su
Üzeri İçin:
-domates
-kırmızı biber
-yeşil biber
Kızartmak İçin: sıvı yağ
Hazırlanışı: Kıymayı tencereye koyup kısık ateşte ağzı kapalı şekilde suyunu çekene kadar pişirin.
Soğan ve sarımsağı ince olacak şekilde doğrayıp suyunu çeken kıymaya zeytinyağı ile birlikte ekleyip soğanlar ölene kadar kavurup salça ve baharatları ekleyip 5 dk kavurun.
Kabakları halka, halka doğrayıp kızgın yağda kızartın.
Fırın kabına kızarttığınız kabakların yarısını koyup üzerine kavrulan kıymanın yarısını serpiştirip tekrar kabakları kıymanın üzerine yerleştirip kalan kıymayı kabakların üzerlerine yayıp domates ve biberleri yerleştirin.
Sos için salça ve suyu karıştırıp yemeğin üzerine gezdirip 180 derecelik fırında 30 dk pişirip sıcak olarak servis yapın.

Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails