15 Haziran 2019 Cumartesi
Labneli Pastene Poğaçası
Malzemeler:
-1 paket labne peyniri (200 gr)
-1 su bardağı ılık süt
-1 su bardağı ılık su
-1 su bardağı sıvı yağ
-1 paket toz maya
-3 çorba kaşığı toz şeker
-1 tatlı kaşığı tuz
-aldığı kadar un
İçi İçin:
-beyaz peynir
-maydonoz
Üzeri İçin: yumurta sarısı
Hazırlanışı: Derin kab içerisine süt, su, sıvı yağ ve labne peynirini ekleyip çırpıcı ile pürüzsüzleşene kadar çırpıp kalan malzemeleri ekleyip ele yapışmayan yumuşak hamur yoğurun.
Hazırladığınız hamuru üzeri örtülü şekilde 30 dk dinlendirin.
Peyniri çatal ile ezip maydonozu ince olacak şekilde doğrayıp peynire karıştırın.
Dinlenen hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp yassılayıp ortasına peynirli harçtan koyup istediğiniz gibi şekil vererek kapatıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirip 20 dk bekletin.
Tepsi mayasını alan poğaçaların üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişirip ister sıcak ister soğuk servis yapın.
Afiyet Olsun :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder