17 Nisan 2019 Çarşamba

Pratik Köstebek Pasta




Malzemeler:
-4 adet yumurta
-3 küçük kahve fincanı toz şeker
-1 küçük kahve fincanı süt
-1 küçük kahve fincanı sıvı yağ
-2 çorba kaşığı kakao
-2 paket kabartma tozu
-1 paket vanilin
-4 küçük kahve fincanı un
Kreması İçin: 
-3 su bardağı süt
-1/2 su bardağı toz şeker
-3 çorba kaşığı nişasta
-1 kutu krema
-1 paket toz şanti
Islatmak İçin: 1 su bardağı süt
Hazırlanışı: Krema ve toz şanti hariç kalan malzemeleri tencereye koyup orta ateşte koyulaşana kadar sürekli karıştırarak kaynatıp soğumaya bırakın.
Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıp kalan malzemeleri ekleyip karıştırın ve yağlanmış büyük dikdörtgen borcama döküp önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirip soğumaya bırakın.
Soğuyan muhallebiye krema ve vanilinleri ekleyip mikserle 5 dk çırpın.
Soğuyan keki kenarlarından ikişer parmak genişliğinde  kesip üzerini süt ile ıslatıp hazırladığınız kremayı sürüp kenarlarından kestiğiniz kek parçalarını ufalayıp pastanın üzerine serpiştirip buz dolabında 2-3 saat dinlendirip dilimleyerek servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails