10 Nisan 2019 Çarşamba

Nişastalı Sünger Yaş Pasta




Malzemeler:
- 4 adet yumurta
-1 su bardağı toz şeker
-1/2 çay bardağı ılık su
-1 su bardağından bir parmak eksik nişasta
-1 su bardağından bir parmak eksik un
-2 paket kabartma tozu
Kreması İçin:
-4 su bardağı süt
-2 çay bardağı toz şeker
-2 adet yumurta sarısı
-4 çorba kaşığı nişasta
-4 çorba kaşığı un
-1 poşet toz şanti
-2 paket vanilin
Hazırlanışı: Krema için toz şanti ve vanilinler hariç malzemelerin hepsini tencereye koyup orta ateşte koyulaşana kadar pişirip soğumaya bırakın.
Soğuyan kremaya toz şanti ve vanilinleri ekleyip mikserle 5 dk çırpın.
(kıvamı çok koyu olursa biraz soğuk süt ekleyebilirsiniz)
Pandispanya için yumurtanın aklarını ve sarılarını ayrı çırpma kablarına koyup yumurta sarılarını 1/2 su bardağı toz şeker ile 10 dk çırpıp ılık su,nişasta, un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
Yumurtanın aklarına kalan toz şekeri ekleyip kar gibi olana kadar çırpıp dikkatli ve yavaş hareketlerle yumurta sarılarına ekleyip karıştırın.
Hazırladığınız harcı kelepçeli kek kalıbına döküp 150 derecelik fırında pişirip soğumaya bırakın.
Soğuyan keki kalıptan çıkartıp enlemesine üç eşit parçaya kesin.
İlk kek parçasını servis tabağına koyup üzerine krema sürüp ikinci pasta kekini koyup krema sürüp üzerine son keki koyup kalan kremayı pastanın kenarlarına ve üzerine sürüp istediğiniz gibi süsleyip buz dolabından 3-4 saat dinlendirip dilimleyerek servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails