26 Nisan 2019 Cuma

Çilek Soslu Tiramisu





Malzemeler:
-1 paket kedi dili bisküvi
-3 su bardağı süt
-2 adet yumurta
-1/2 su bardağı toz şeker
-3 çorba kaşığı nişasta
-1 paket labne peyniri (200 gr)
Çilek Sosu İçin:
-1/2 kg çilek
-1 çay bardağı toz şeker
-3 çorba kaşığı nişasta
-1/2 çay bardağı su
Islatmak İçin:
-1 su bardağı süt
-1 tatlı kaşığı nescafe
Hazırlanışı: Süt ve nescafeyi karıştırıp kedi dili bisküvileri sütlü karışıma batırıp dikdörtgen borcama dizin.
Krema için tencereye labne peyniri hariç malzemeleri koyup orta ateşte koyulaşana kadar sürekli karıştırarak kaynatıp ocaktan alıp ilk sıcağı çıkınca labne peynirini ekleyip mikser ile 5 dk çırpın.
Hazırladığınız kremayı bisküvilerin üzerine döküp kaşık ile yayarak düzleyin.
Çilek sos için çilek ve şekeri tencereye koyup 5 dk kaynatıp blendırdan geçirin.
Nişastayı su ile karıştırıp çileklerin üzerine döküp bir taşım kaynatıp kremanın üzerine döküp oda sıcaklığında ılıdıktan sonra buz dolabında 3-4 saat dinlendirip dilimleyerek servis yapın.

(ben kuplara yaptığım için her kupa 1 adet kedi dilini ortadan kırıp sütle ıslatıp o şekilde yerleştirdim)

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails