9 Temmuz 2018 Pazartesi

Zeytinyağlı Taze Yaprak Sarması



Malzemeler:
-1/2 kg üzüm yaprağı
-2 su bardağı pirinç
-3 adet kuru soğan
-2 diş sarımsak
-1 çorba kaşığı domates salçası
-1 tatlı kaşığı biber salçası
-2 çorba kaşığı nar ekşisi
-tuz, kara biber, pul biber, kimyon, kırmızı toz biber, reyhan, kuru nane
-zeytinyağı
-sıcak su
Hazırlanışı: Soğan ve sarımsakları ince olacak şekilde doğrayıp yaklaşık 1 su bardağı zeytinyağında pembeleşene kadar kavurup nar nar ekşisi, salça ve baharatları (reyhan ve kuru nane hariç) ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar kavurun.
Yıkanıp süzülmüş pirinçleri kavrulan salçalı soğana ekleyip yaklaşık 1,5 su bardağı sıcak suyu ekleyip kısık ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişirip reyhan ve kuru naneyi ekleyip karıştırıp ocaktan alıp ılımaya bırakın.
Üzüm yaprağını sıcak suya ıslayıp suyunu süzdürün.
Ilıyan içten yaprakların uc kısımlarına yeteri kadar koyup sarıp tencere sıkıca dizin.
Sarmaların üzerine bol zeytinyağı gezdirip  dilimlenmiş limon dizip hafif üzerini geçene kadar su ekleyip pişerken sarmaların açılmaması için üzerine tabak kapatıp kısık ateşte suyunu çekip yumuşayıncaya kadar pişirip 3-4 saat dinlendirip servis yapın.
Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails