31 Temmuz 2018 Salı
Peynirli Tepsi Böreği
Malzemeler:
-5 adet yufka
-3 adet yumurta
-1 su bardağı süt
-1 su bardağı sulu yoğurt
-1/2 su bardağı sıvı yağ
-1 çay kaşığı kabartma tozu
İçi İçin:
-1 su bardağı beyaz peynir
-1 su bardağı tulum peyniri
-1/2 demet maydonoz
Hazırlanışı: Yumurta, süt, yoğurt, sıvı yağ ve kabartma tozunu pürüzsüzleşene kadar çırpın.
Peynirleri derin kaseye koyup çatal ile ezip ince doğranmış manyonozla karıştırın.
Yağlanmış fırın tepsisine bir yufkayı kenarları yanlardan sarkacak şekilde yerleştirin.
Üzerine sos döküp fırça ile her yerine sürüp iki adet yufkayı dörde bölüp gelişi güzel tepsiye yerleştirip her yufkanın üzerine bol sos döküp sürün.
Hazırladığınız peynirli harcı eşit şekilde yufkanın üzerine serpiştirip kalan iki yufkayı da aynı şekilde iri parçalara bölüp aralarına bol sos sürerek gelişi güzel tepsiye yerleştirin.
Tepsinin kenarlarından sarkan yufkayı böreğin üzerine kapatıp dilimleyip kalan sosu böreğin üzerine döküp buz dolabında 1-2 saat bekletip önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişirip ılıyınca servis yapın.
Afiyet Olsun :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder