30 Temmuz 2018 Pazartesi
Bisküvili Kup
Malzemeler:
-1 adet yumurta sarısı
-3 su bardağı süt
-1,5 çay bardağı toz şeker
-3 çorba kaşığı nişasta
-1 paket toz şanti
-1 paket vanilin
Bisküvili Harç İçin:
-1 paket burçak bisküvi
-1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
-1 çorba kaşığı tereyağı
Hazırlanışı:Bisküvileri rondoda çekip un haline getirin.
Tereyağını tavada eritip cevizlerle birlikte bisküvilere ekleyip karıştırın.
Tencereye toz şanti ve vanilin hariç bütün malzemeleri koyup orta ateşte koyulaşana kadar sürekli katıştırarak pişirip ocaktan alıp ılımaya bırakın.
Ilıyan muhallebiye toz şanti ve vanilini ekleyip mikserle 5 dk çırpın.
Servis kuplarının tabanlarına bir miktar bisküvili harçtan koyup muhallebiyi kuplara pay edip kalan bisküvileri muhallebilerin üzerlerine serpiştirip buz dolabına koyup üzerlerini istediğiniz gibi süsleyip soğuk olarak servis yapın.
Afiyet Olsun :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder