18 Mayıs 2017 Perşembe

Sebzeli Et Kavurma




Malzemeler:
-400 gr kuş başı et
-1 paket mantar (200 gr)
-1 su bardağı bezelye
-1 adet havuç
-1 adet kırmızı biber
-1 adet kuru soğan
-2 diş sarımsak
-1 çay bardağı sıcak su
-tuz, kara biber, kırmızı toz biber, pul biber, kimyon
-zeytinyağı
Hazırlanışı: Eti tavaya koyup kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
Mantarları ve havucu iri, iri, kırmızı biber, kuru soğan ve sarımsağı ince olacak şekilde doğrayın.
Suyunu çeken ete mantarları ekleyip mantarlar suyunu salıp çekene kadar kısık ateşte ağzı kapalı şekilde pişirip zeytinyağı ve doğradığınız malzemelerle birlikte bezelyeyi ilave edip 5-10 dk ara ara karıştırarak kavurun.
Kavrulan ete baharatları ve sıcak suyu ekleyip 5 dk pişirip ocaktan alıp yanında patates püresi ile servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Ellerinize sağlık

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails