9 Mayıs 2017 Salı

Peynirli Tava Böreği



Su böreği tadında harika bir lezzet.

Malzemeler:
-4 adet yufka
-1 kase beyaz peynir
-1 kase rendelenmiş kaşar
-1/2 demet maydonoz
Sosu İçin:
-3 adet yumurta
-2 çay bardağı süt
-1 çay bardağı sıvı yağ
-3 çorba kaşığı yoğurt
Araları İçin: eritilmiş tereyağı (yaklaşık 100 gr)
Hazırlanışı: Sos için karıştırma kabına bütün malzemeleri koyup pürüzsüzleşene kadar çırpın.
Teflon tavayı 1 çorba kaşığı sıvı yağ ile yağlayıp bir yufkayı kenarları yanlardan sarkacak şekilde tavaya serin.
Kalan yufkaları iri parçalara bölün.
Tavaya serdiğiniz yufkanın üzerine  hazırladığınız sostan bolca gezdirip rendelenmiş kaşarın bir kısmını serpiştirip bir çorba kaşığı tereyağı gezdirip üzerini böldüğünüz yufka ile gelişi güzel kapatıp bol sos ve beyaz peynirin bir kısmını serpiştirip tereyağı gezdirip aynı şekilde yufka ile gelişi güzel kapatıp bol sos maydonozun bir kısmını ve tereyağı gezdirin
Bu şekilde yufkalar bitene kadar katlarına sırayla kaşar rendesi, beyaz peynir ve maydonoz serpiştirin ve tavanın kenarlarından sarkan yufkayı böreğin üzerine kapatın.
Ocağın en büyük bölümünü kısıp böreği üzerine koyup 6-7 dk pişirip kenarından hafif kaldırarak kızarıp kızarmadığını kontrol edip tavanın üzerine büyük bir servis tabağı veya tepsi kapatıp alt üst ederek böreği servis tabağına alın.
Tavayı tekrar yağlayıp servis tabağındaki böreği tavaya dikkatlice koyup diğer tarafınıda kızarana kadar pişirip servis tabağına alıp 15-20 dk dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın.

Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails