11 Mayıs 2017 Perşembe

Kaşarlı Poğaça




Malzemeler:
-2 adet yumurta
-100 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
-1 su bardağı süt
-1 çay bardağı sıvı yağ
-2 çorba kaşığı toz şeker
-1 tatlı kaşığı tuz
-1 paket toz maya
-4-5 su bardağı un
İçi İçin: 1 kase kaşar rendesi
Üzeri İçin: yumurta sarısı, haşhaş 
Hazırlanışı: Derin kab içerisine un koyup kalan malzemeleri sırasıyla ekleyip ele yapışmayan yumuşak hamur yoğurup üzeri örtülü şekilde 1 saat dinlendirin.
Dinlenen hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp yassılayıp ortalarına kaşar rendesi koyup istediğiniz şekli vererek kapatıp tepside 30 dk bekletin.
Tepside mayalanan poğaçaların üzerlerine yumurta sarısı sürüp haşhaş serpiştirip önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirip servis yapın.

Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails