Malzemeler:
-1,5 su bardağı bulgur
-3 su bardağı şalgam
-1 su bardağı bezelye (haşlanmış)
-1 su bardağı mısır (haşlanmış)
-15-20 adet kornişon
-2 adet kırmızı biber
-5-6 dal taze soğan
-1/2 demet maydonoz
-1/2 demet dereotu
-2 çorba kaşığı nar ekşisi
-1 tatlı kaşığı tuz
-1 çay bardağı zeytinyağı
Hazırlanışı: Tencereye zeytinyağını koyup yıkanıp süzülmüş bulguru ekleyip 5 dk kavurup şalgam suyu ve tuz ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirip ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Kornişon ve kırmızı biberi tavla zarı büyüklüğünde, taze soğan maydonoz ve dereotunu ince olacak şekilde doğrayın.
Derin kase içerisine soğuyan şalgamlı bulgur, bezelye, mısır, doğradığınız malzemeleri ve nar ekşisini ekleyip karıştırın ve servis yapın.
Gerekirse nar ekşisi ve tuz ekleyebilirsiniz.
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder