22 Ocak 2016 Cuma

Saray Sarması



Malzemeler:
-6 su bardağı süt
-1,5 su bardağı toz şeker
-100 gr tereyağı
-1 su bardağı un
-2 paket vanilin
Arası İçin:
-1 paket kakaolu toz şanti
-1 çay bardağı soğuk süt
Üzeri İçin: hindistancevizi (yaklaşık 2 su bardağı





Hazırlanışı:Fırın tepsisine yağlı kağıt serip tepsinin  her yerini kaplayacak şekilde bolca hindistancevizi serpiştirin.
Tencereye tereyağı ve vanilinler hariç süt, şeker ve unu koyup  orta ateşte sürekli karıştırarak kaynatıp ocaktan alıp hiç bekletmeden tereyağı ve vanilinleri ekleyip mikser ile 5 dk çırpın. Hindistancevizi serpiştirdiğiniz tepsiye muhalleby, dikkatlice döküp üzerini kaşık ile düzleyip soğumaya bırakın.
Kakaolu şanti ve 1 çay bardağı soğuk sütü mikser ile çırpıp (kıvamı koyu olacak) soğuyan tatlının  her tarafına eşit şekilde sürüp 1-2 saat daha bekletin.
Soğuyan tatlıyı boylamasına 5 eşit parçaya kesip daha sonrada ortadan kestim toplam 10 dilim çıktı.
Her bir parçayı ucundan kıvırarak rulo sarıp üzerini istediğiniz gibi süsleyip servis yapın.

(yağlı kağıt kullanmamın nedeni sarma işlemini kolaylaştırıyor ve muhallebinin tepsiden kalkmasını kolaylaştırıyor)

Afiyet Olsun :)

2 yorum:

sevil şahin dedi ki...

canım eline sağlık güzelim

Özgen dedi ki...

Bayıldım ellerine sağlık mutlaka denemeliyim sevgiler

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails