21 Ocak 2016 Perşembe

Tahinli Açma



Malzemeler:
-1 su bardağı ılık süt
-1 su bardağı ılık su
-1 çay bardağı sıvı yağ
-2 çorba kaşığı toz şeker
-1 tatlı kaşığı tuz
-1 paket toz maya
-aldığı kadar un
Yağlamak İçin:
-250 gr tereyağı
-2-3 çorba kaşığı tahin
Üzeri İçin: 2 adet yumurta sarısı


Hazırlanışı: 
Derin bir kab içerisine bir miktar un koyup kalan malzemeleri ekleyip ele yapışmayan yumuşak hamur yapıp üzerine nemli bez örtüp 15-20 dk dinlendirin.
Yağlamak için tereyağını eritip tahini ekleyip karıştırın.
Dinlenen hamuru 4 eşit bezeye ayırın.
İlk bezeyi hafif unlu zeminde açabildiğiniz kadar ince açıp tahinli tereyağ karışımından 4-5 kaşık döküp her tarafına eşit şekilde sürüp alt ve üst kısımları üst üste gelecek şekilde katlayıp daha sonra yan tarafları da aynı şekilde üst üste gelecek şekilde katlayıp buz dolabında 30 dk bekletin.
Beklettiğiniz hamuru merdane ile hafif büyütüp 2cm kalınlığında şeritler kesip  kesip her kestiğiniz şeridi tek yöne kıvırıp kendi etrafına dolayın.
Kalan bezeleride aynı şekilde hazırlayın.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine açmaları yerleştirip üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişirip servis yapın.

Afiyet Olsun :) 



4 yorum:

Adsız dedi ki...

Nefiiiis bir görüntü tahini çok severim ilk fırsatda yapacağım inşallah ellerinize sağlık hayırlı akşamlar BAL

Ardanın Mutfağı dedi ki...

Merhaba ben Arda Türkmen yemek sitemizde yapılacak olan yarışmaya katılmak isterseniz sitemize gelerek site adresinizi adınızı ve soyadınızı her hangi bir tarife yorum olarak göndermeniz yeterli olacaktır.

http://www.ardanin-mutfagi.com/

Adsız dedi ki...

Bu olcuden kac tane cikiyor

Pembe Tatlar dedi ki...

Merhabalar... 2 tepsi oldu ama sayısını hatırlamıyorum.. Sevgiler :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails