20 Ocak 2016 Çarşamba

Şakşuka



Malzemeler:
-4 adet patlıcan
-2 adet yeşil biber
-1 adet kırmızı biber
Sosu İçin:
-3 adet domates
-2 diş sarımsak
-tuz, pul biber
-zeytinyağı
Kızartmak İçin sıvı yağ
Hazırlanışı: Patlıcanları Alacalı soyup küçük olacak şekilde küp küp doğrayın.
Biberlerin çekirdeklerini çıkartıp biberleride  patlıcanların ebatında doğrayın
Kızgın yağda ilk olarak patlıcanları daha sonrada biberleri kızartın.
Sos için domateslerin kavuklarını soyup sarımsaklarla birlikte rendeleyin.
Tavaya 2 çorba kaşığı zeytinyağı koyup domates ve sarımsağı ekleyip suyunu çekip koyulaşana kadar kısık ateşte kavurup tuz ve pul biberi ekleyip ocaktan alıp kızarttığınız sebzelerin üzerine döküp karıştırın ve servis tabağına koyup servis edin.

Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails