Malzemeler:
-4 adet yumurta
-4 küçük kahve fincanı şeker
-1 küçük kahve fincanı süt
-1 küçük kahve fincanı sıvıyağ
-1 küçük kahve fincanı su
-5 küçük kahve fincanı un
-2 paket vanilin
-1 paket kabartma tozu
Kreması İçin:
-1lt süt
-4 çorba kaşığı un
-1 su bardağı şeker
-1 paket toz şanti + 1 çay bardağı soğuk süt
-1 çorba kaşığı tereyağı
-2 paket vanilin
Arası İçin: 2 adet muz
Islatmak İçin: 1 su bardağı süt
Kenarları İçin: File Fıstık
Hazırlanışı:Yumurta ve şekerleri mikser ile köpürene kadar çırpıp kalan malzemeleri sırasıyla ekleyip karıştırın.
Hazırladığınız kek harcını yağlanmış fırın tepsisine döküp 150 derecelik fırında pişirip soğumaya bırakın.
Krema için Toz şanti ve 1 çay bardağı soğuk süt hariç diğer malzemeleri tencereye koyup orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirip soğumaya bırakın.
Toz şanti ve 1 çay bardağı sütü mikser ile çırpıp soğuyan kremaya ekleyip mikser ile 5 dk çırpın
Muzları ince olacak şekilde dilimleyin.
Soğuyan keki yuvarlak kalıp veya çay bardağının ağzı ile kesin.
Kestiğiniz yuvarlak kek parçasının üzerine krema sürüp 1 dilim muz koyup üzerine kek koyun ve kenarlarını hafif süte batırıp çok ince bir kat krema sürüp fıstığa bulayın.
Kalan kremayı krema aparatı ile keklerin üzerine sıkıp istediğiniz gibi süsleyip buz dolabında 1-2 saat dinlendirip servis yapın.
Afiyet Olsun :)
4 yorum:
Ellerine sağlık harika olmuşlar çok şık ve lezzetli sevgiler
Ellerinize sağlık. Mini pastacıklar çok şık olmuşlar.
Harika olmuş ellerine sağlık ekranda zarif dantel gibi duruyor.Maşallah size hayırlı akşamlar BAL
Çok güsell,denemeli hemen,ellerine sağlk,💜
Yorum Gönder