2 Kasım 2015 Pazartesi

Dane-i Osmaniye Pilavı



Malzemeler:
-2 su bardağı pirinç
-1 su bardağı bezelye (haşlanmış)
-1 adet havuç
-1 adet kırmızı biber
-2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
-2 çorba kaşığı kuş üzümü
-1 çay kaşığı karabiber
-2 çorba kaşığı tereyağı
-zeytinyağı 
-tuz
-sıcak su (3-3,5 su bardağı)
Hazırlanışı: Pirinci derin kase içerisine koyup üzerini geçecek kadar sıcak su koyup biraz tuz ekleyip 30 dk ıslatın.
Islatılmış pirinci yıkayıp süzün.
Havuç ve kırmızı biberi zar büyüklüğünde minik minik doğrayın.
Pilav tenceresine zeytinyağıyla birlikte tereyağını koyup havuç, kırmızı biber ve dolmalık fıstığı koyup yağda kavurup pirinci ekleyin ve yaklaşık 10-15 dk kısık ateşte kavurun
Bezelye, kuş üzümü, karabiber ve tuzu kavrulan malzemelere ekleyip sıcak suyu ilave edip tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirip ocaktan alıp 20 dk dinlendirip sıcak olarak servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails