25 Kasım 2015 Çarşamba
Armutlu Kurabiye
Merhabalar...
Dolapta duran tatsız armutları değerlendirmenin en lezzetli yolu sonuç mu?
Kısaca şiddetle tavsiye ediyorum :)
Malzemeler:
-200gr tereyağı
-4 çorba kaşığı pudra şekeri
-4 çorba kaşığı nişasta
-4 çorba kaşığı yoğurt
-1 çay bardağı sıvıyağ
-2 paket vanilin
-1 paket kabartma tozu
-aldığı kadar un
İçi İçin:
-4 adet armut
-3 çorba kaşığı toz şeker
-1 çay bardağı ceviz (iri çekilmiş)
-1 çay kaşığı tarçın
Üzeri İçin: pudra şekeri
Hazırlanışı: Armutların kabuklarını soyup rendeleyip şeker ile birlikte suyunu çekene kadar pişirip ocaktan alıp ceviz ve tarçını ekleyip karıştırıp soğumaya bırakın.
Derin kab içerisine bir miktar un koyup kalan malzemeleri ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur yapın.
Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parça kopartıp avucunuzun ortasında yassılayın.
Soğuyan armutlu harçtan yassıladığınız hamurun ortasına bir miktar koyup ağzını kapatıp oval şekil verip kapattığınız kısım alta gelecek şekilde yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirip soğumaya bırakın.
Soğuyan kurabiyelerin üzerlerine pudra şekeri serpiştirip servis yapın.
Afiyet Olsun :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum:
çok ilginç geldi merak ettim tadını :))
elinize sağlık
Harika cnm ellerine sağlık başarılar
Yorum Gönder