9 Kasım 2015 Pazartesi

Fındıklı Pasta



Güzelliklerle dolu mutlu, huzurlu ve sevgi dolu bir hafta geçirmeniz dileğiyle ... 
Yüzünüz hep gülsün :)

Yeni bir haftaya bu nefis lezzetle merhaba diyorum ve hemen tarife geçiyorum :)

Malzemeler:
-4 adet yumurta
-1 su bardağı şeker
-125 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
-1 çay bardağı fındık
-1,5 su bardağı un
-2 paket vanilin
-1 paket kabartma tozu
Arası İçin:
-2 paket toz şanti
-1 kutu krema (200ml)
-1 çay bardağı soğuk süt
Üzeri İçin: 1 su bardağı iri çekilmiş fındık
Islatmak İçin: 1 su bardağı süt
Hazırlanışı: Çırpma kabına yumurta ve şekeri koyup mikserle köpürene kadar çırpıp kalan malzemeleri ekleyip karıştırın.
Yağlanmış kelepçeli kalıba hazırladığınız harcı döküp üzerini kaşık ile düzleyip iri çekilmiş fındığı kek hamurunun her tarafına serpiştirip 150 derecelik fırında pişirip fırından çıkınca üzerini nemli bez ile örtüp soğumaya bırakın.
Çırpma kabına toz şantileri, kremayı ve sütü koyup mikser ile çırpın.
Soğuyan keki kalıptan çıkartıp  enlemesine ortadan ikiye kesip  ilk parçayı servis tabağına koyup sütün yarısı ile keki ıslatıp üzerine hazırladığınız kremayı sürüp diğer keki kremanın üzerine kapatıp kalan sütü kekin üzerine  gezdirip buz dolabında 3-4 saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

2 yorum:

Anonim dedi ki...

Pasta enfessss görünúyor. Maşallah hızınıza yetişemiyorum. Ellerinize sağlık merakla yeni tariflarinizi bekliyorum.Herşeyin gönlünüzce olması dileğiyle iyi geceler BAL

Özgen dedi ki...

Nefis hafif bir pasta ellerine sağlık sevgiler

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails