23 Kasım 2015 Pazartesi

Ahududulu Turta



Malzemeler:
-1 adet yumurta
-150 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
-1,5 çay bardağı toz şeker
-2 paket vanilin
-1 çay kaşığı kabartma tozu
-yaklaşık 4 çay bardağı un
İçi İçin:
-1 kutu dondurulmuş ahududu (400 gr)
-2-3 çorba kaşığı toz şeker
-1 çay bardağından biraz az su
-1 çorba kaşığı nişasta
Üzeri İçin: pudra şekeri
Hazırlanışı: Arası için derin dondurucudan çıkardığınız ahududunu tencereye koyup kısık ateşte buzu çözülüp eriyene kadar pişirin.
1 çorba kaşığı nişastayı su ile karıştırıp kaynayan ahududuna ekleyip şekerini ilave edip kıvam alıncaya kadar pişirip soğumaya bırakın.
Turta hamuru için derin bir kab içerisine unu koyup ortasına kalan malzemelerin hepsini ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur yapın.
Hazırladığınız hamurdan elma büyüklüğünde parça kopartıp derin dondurucuya koyun.
Kalan hamuru  hafif unlu zeminde merdane ile pişireceğiniz  kelepçeli kalıptan biraz daha büyük olacak şekilde  açıp kalıbın içine yerleştirip fazlalık hamuru kalıbın kenarlarına elinizle bastırarak düzleyin.
Soğuyan ahududunu hamurun üzerine yayın.
Derin dondurucudaki  hamuru rendenin iri kısmını kullanarak rendeleyip ahududunun üzerine serpiştirip 170 derecelik fırında pembeleşene kadar pişirip soğumaya bırakın.
Soğuyan turtayı kalıptan çıkartıp üzerine pudra şekeri serpiştirip dilimleyerek servis yapın.

(Bu tarifi taze çilek vişne böğürtlen ve ahududu ile de yapabilirsiniz ben mevsimden dolayı buzluk meyvesi kullandım)

Afiyet Olsun :) 

2 yorum:

Ezgi dedi ki...

Çok güzel gözüküyor tadı da muhteşemdir eminim. Ellerinize sağlık :)

lemanice dedi ki...

Cok güzel ellerine sağlk.donmuş hamuru rendeleme işi de farklı bi yöntemmiş,ben şerit şeritseriyordm üstüne...
Sevgiler pembiş

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails