4 Kasım 2015 Çarşamba

Çikolatalı Turta



Malzemeler:
-3 adet yumurta
-200 gr tereyağı
-3 paket bitter çikolata (240 gr)
-1 su bardağı toz şeker
-1 çay bardağı hindistan cevizi
-1 çay bardağı iri çekilmiş badem
-1/2 su bardağı un
-1 paket vanilin
Üzeri İçin: 
-1 paket kakaolu toz şanti
-1 kutu krema (200 ml)
Hazırlanışı: Tereyağı ve çikolataları kısık ateşte eriyene kadar karıştırın ve ocaktan alıp ılımaya bırakın.
Yumurta ve şekerleri köpürene kadar mikser ile çırpıp hindistan cevizi, badem, un vanilin ve eriyen çikolatayı ekleyip mikser kullanmadan çırpıcı ile karıştırın.
Hazırladığınız karışımı tabanına yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba döküp üzerini kaşık ile düzleyip 150 derecelik fırında 20-25 dk pişirip soğumaya bırakın.
Karıştırma kabına toz şanti ve kremayı koyup koyulaşana kadar çırpın.
Soğuyan turtayı kalıptan çıkartıp servis tabağına koyup üzerine kremayı sürüp istediğiniz gibi süsleyip dilimleyerek servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

2 yorum:

Anonim dedi ki...

turta nefisss.hamurunda kabartma tozu yokmu acaba.

Pembe Tatlar dedi ki...

Merhabalar... Kabartma tozu yok tarifte :) Sevgilerr

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails