25 Kasım 2020 Çarşamba

Köfteli Patlıcan Sarma


 

Malzemeler:
-5-6 adet patlıcan
-400 gr orta yağlı kıyma
-2 dilim ekmek içi yoksa 2 kaşık galeta unu
-1 adet kuru soğan
-2 diş sarımsak
-tuz, kara biber, pul biber, kimyon, kekik 
Kızartmak İçin: sıvı yağ
Üzeri İçin:  domates, biber 
Sos İçin:
-1 çorba kaşığı salça
-2 su bardağı su
Hazırlanışı: Patlıcanları uzunlamasına ince olacak şekilde dilimleyip kızgın yağda arkalı önlü kızartın.
Köfte için soğan ve sarımsakları rendeleyip kıymaya ekmek içi ve baharatlarla birlikte ekleyip iyice yoğurun.
Yoğurduğunuz köfteden ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp oval şekil verin.
Hazırladığınız köfteleri kızarttığınız patlıcanların uc kısımlarına koyup rulo sarıp açılmaması için kürdan batırıp borcama yerleştirip üzerlerine dilimlenmiş domates, biber koyun.
Sos için su ve salçayı karıştırıp patlıcanların üzerlerine dökün.
Islatılmış yağlı kağıdı patlıcanların üzerlerine kapatıp 180 derecelik fırında yaklaşık 40 dk pişirip sıcak olarak servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails