Malzemeler:
-1 su bardağı ılık süt
-1 su bardağı ılık su
-2 çorba kaşığı sıvı yağ
-1 paket toz maya
-1 tatlı kaşığı tuz
-aldığı kadar un
İçi İçin:
-1/2 kg çiriş otu
-2 adet iri kuru soğan
-1 kase peynir (ben tulum kullandım)
-tuz, karabiber, pul biber, kırmızı toz biber
-zeytinyağı
Üzerine Sürmek İçin: tereyağı
Hazırlanışı: Derin bir kab içerisine unu koyup kalan malzemeleri sırasıyla ekleyip ele yapışmayan yumuşak hamur yapıp üzerini nemli bez ile örtüp 30 dk dinlendirin.
Çiriş otunu ince ince doğrayıp büyük bir kaseye koyun.
Soğanları küçük küçük doğrayıp zeytinyağında kavurup baharatlarını ekleyip ocaktan alıp soğutmadan sıcak sıcak doğranmış çirişlerin üzerine peynirle birlikte ekleyip karıştırın.
Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alıp hafif unlu zeminde merdane ile tatlı tabağı büyüklüğünde açın.
Hazırladığınız çirişli harçtan açtığınız hamurun yarısına koyup boş kısmını üzerine kapatıp kenarlarına bastırıp kesme ruleti ile kenarlarındaki fazla hamuru kesin.
Hazırladığını gözlemeyi ısıtılmış saç yada teflon tavada arkalı önlü pişirip her iki tarafını tereyağı ile yağlayıp sıcak olarak servis yapın.
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder