Malzemeler:
-1/2 kg çiriş otu
-1/2 çay bardağı bulgur
-1 adet kuru soğan
-1 diş sarımsak
-1 tatlı kaşığı salça
-tuz, kara biber, pul biber
-zeytinyağı
-sıcak su
Hazırlanışı: Çiriş otlarını temizleyip yıkayıp kurutun çok ince olamayacak şekilde doğrayın.
Soğan ve sarımsağı ince olacak şekilde doğrayıp bol zeytinyağında pembeleşene kadar kavurup salça ve baharatları ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar kavurup çiriş otlarını ekleyip 5 dk daha kavurun.
Kavrulan yemeğe bulguru ekleyip üzerini geçecek kadar sıcak su koyun ve kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirip üzerine sarımsaklı yoğurt döküp servis yapın.
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder