20 Temmuz 2020 Pazartesi

Bonibonlu Rulokatlı PAsta





Malzemeler:
-4 adet yumurta
-1 su bardağı toz şeker
-1 çorba kaşığı nişasta
-1/2 çay bardağı ılık su
-1 tatlı kaşığı limon suyu
-1 paket vanilin
-1 paket kabartma tozu
-1 su bardağı un
Kreması İçin:
-4 su bardağı süt
-1/2 su bardağı toz şeker
-2 çorba kaşığı nişasta
-2 çorba kaşığı un
-2 çorba kaşığı kakao
-1 paket bitter çikolata (80 gr)
-1 çorba kaşığı tereyağı
-1 paket vanilin
Islatmak İçin: 1 su bardağı süt
Süslemek İçin:
-bonibon
-rulo kat
Hazırlanışı: Krema için tencereye süt, toz şeker, un, nişasta ve kakaoyu koyup orta ateşte koyulaşana kadar karıştırarak pişirip tereyağını ekleyip eriyene kadar karıştırıp ocaktan alıp çikolata ve vanilini ekleyip mikserle çikolata eriyene kadar çırpıp soğumaya bırakın.
Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayırıp ayrı çırpma kablarına koyup sarıların üzerine 1 su bardağı şeker koyup mikserlle 10 dk çırpıp ılık su, limon suyu, nişasta, vanilin, kabartma tozu ve unu ekleyip karıştırın.
Yumurta aklarına bir çimcik tuz ekleyip kar haline gelene kadar mikserle çırpın.
Yumurta sarılarına kar haline gelen yumurta aklarını dikkatlice ekleyip söndürmeden karıştırın.
Kelepçeli kek kalıbına hazırladığınız harcı döküp önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirip soğumaya bırakın.
Soğuyan keki kalıptan çıkartıp enlemesine 3 eşit parçaya kesin.
Servis tabağına ilk keki koyup üzerini süt ile ıslatıp hazırladığınız kremadan her tarafına sürüp ikinci keki koyup üzerine aynı şekilde süt ile ıslatıp krema sürüp üçüncü keki koyup kalan kremayı pastanın üzerine ve yanlarına eşit şekilde sürüp buzdolabında 3-4 saat dinlendirin.
Dinlenen pastanın kenarlarını rulo kat ile kaplayıp üzerine bonibon serpiştirip dilimleyerek servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails