8 Temmuz 2020 Çarşamba

Kuşbaşılı Pide




Malzemeler:
-1,5 su bardağı ılık süt
-1 su bardağı ılık su
-1/2 çay bardağı sıvı yağ
-1/2 paket toz maya
-1 tatlı kaşığı tuz
-aldığı kadar un
İçi İçin: 
-500 gr kuşbaşı
-2 adet kuru soğan
-2 adet yeşil biber
-2 adet domates
-tuz, kara biber, pul biber
-zeytinyağı
Hazırlanışı:Derin kab içerisine bir miktar un koyup bütün malzemeleri ele yapışmayan yumuşak hamur yoğurup üzeri örtülü şekilde 1 saat dinlendirin.
Kuşbaşıları tencereye koyup kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirip ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Domateslerin kabuklarını soyup küp, küp, soğan ve biberleri yemeklik doğrayıp zetinyağı ve baharatlarla birlikte soğuyan etlere ekleyip karıştırın.
Dinlenen hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler alıp hafif unlu zeminde merdane ile açıp ortasına etli harçtan koyup kenarlarını içe katlayarak pide şekli verin.
Hazırladığınız pideleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirip 200 derecelik fırında pişirip fırından çıkartınca pidelerin kenarlarına tereyağı sürüp sıcak olarak servis yapın.

Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails