4 Temmuz 2020 Cumartesi

Anne Köftesi



Malzemeler:
-1 kg orta yağlı kıyma
-1 şişe soda (maden suyu)
-1 çay bardağı galeta unu veya ekmek içi
-bir tutam maydonoz
-2 adet kuru soğan
-2 diş sarımsak
-tuz, kara biber, pul biber, kimyon, kekik, yeni bahar
Kızartmak İçin: sıvı yağ
Hazırlanışı: Soğan ve sarımsakları rendeleyip suyunu hafif sıkın.
Maydonozu ince olacak şekilde doğrayın.
Derin kab içerisine kıyma, rendelenmiş soğan, sarımsak, maydonoz, galeta unu, soda ve baharatları ekleyip iyice yoğurup üzerini sitreç film ile kapatıp buz dolabında en az 4-5 saat dinlendirin.
(kıvamının cıvık oması sizi korkutmasın dinlendikçe kıvam alacaktır)
Dinlenen kıymalı harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp istediğiniz gibi şekil verin.
Teflon tavaya az miktar yağ koyup hazırladığınız köfteleri arkalı önlü kızartıp sıcak olarak servis yapın.
(ben köfteleri hazırlayıp derin dondurucuya koyuyorum  2-3 saat önce çıkartıp buzu çözülünce pişiriyorum  çok pratik oluyor)

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails