7 Temmuz 2020 Salı

Fırın Makarna




Malzemeler:
-1 paket makarna (ben fiyonk kullandım)

Beşamel Sos İçin:
-1 çay bardağı sıvı yağ
-1 çorba kaşığı tereyağı
-2 çorba kaşığı un
-4 su bardağı süt
-tuz, kara biber
Üzeri İçin: rendelenmiş kaşar
Hazırlanışı: Makarnayı haşlayıp süzdürün.
Beşamel sos için tencereye un, tereyağ ve sıvı yağı koyup unun rengi değişmeden hafif kokusu çıkana kadar kavurup sütüm ekleyip orta ateşte kaynayana kadar sürekli karıştırıp tuz ve kara biberi ekleyip ocaktan alın.
Haşladığınız makarnaya hazırladığınız beşamel sosu döküp karıştırıp orta boy fırın kabına koyup üzerine bol kaşar rendesi serpiştirip 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirip 15-20 dk dinlendirip dilimleyerek servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails