9 Temmuz 2020 Perşembe

Saray Helvası





Malzemeler:
-150 gr tereyağı
-1/2 çay bardağı sıvı yağ
-1 su bardağı pudra şekeri
-2,5 su bardağı un
-1 paket vanilin
Hazırlanışı: Unu tavaya koyup kısık ateşte hafif rengi dönene kadar kavurup pudra şekeri ve vanilini ekleyip karıştırın.
Tereyağını eritip sıvı yağ ile karıştırıp kavrulan una ekleyip kaşığın arkasıyla bastırarak karıştırın.
Orta boy borcamın tabanına yağlı kağıt serip hazırladığınız karışımı döküp iyice bastırarak düzleyin.
(ben su bardağının tabanı le bastırdım)
Helva soğumadan istediğiniz gibi dilimleyip soğuyunca servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails