23 Mart 2020 Pazartesi

Haşhaşlı Rulo Pasta





Malzemeler:
-4 adet yumurta
-1 su bardağı toz şeker
-1 çay bardağı buğday nişastası
-2 çora kaşığı haşhaş
-2 çorba kaşığı ılık su
-3 çorba kaşığı portakal suyu
-1 paket vanilin
-1 çay kaşığı kabartma tozu
-1 çay bardağı un
Kreması İçin:
-2 su bardağı süt
-1 adet yumurta sarısı
-1 çay bardağı toz şeker
-2  çorba kaşığı nişasta
-2 çorba kaşığı un
-1 paket toz şanti
-1 çay bardağı soğuk süt
Hazırlanışı: Krema için tencereye 2 su bardağı süt, yumurta sarısı, toz şeker, un ve nişastayı koyup orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirip soğumaya bırakın.
Çırpma kabına yumurta ve şekeri koyup mikserle yaklaşık 10 dk çırpıp sırasıyla kalan malzemeleri ekleyip karıştırın.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine hazırladığınız harcı döküp kaşık ile her tarafına eşit şekilde yayıp önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 10-15 dk pişirin.
Pişen keki yağlı kağıdından çıkartmadan rulo şeklinde sarıp üzerini bez ile örtüp ılımaya bırakın.
Soğuyan kremayı mikser ile çırpıp toz şanti ve 1 çay bardağı soğuk sütü ekleyip 5 dk daha çırpın.
Ilıyan keki dikkatlice yağlı kağıttan çıkartıp hazırladığınız kremayı kekin her tarafına eşit şekilde sürüp tekrar rulo sarıp buz dolabında 3-4 saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın.

Afiyet Olsun :)  


Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails