16 Mart 2020 Pazartesi

Çikolatalı Kruvasan




Malzemeler:
-2 adet yumurta (sarıları üzerine)
-1 su bardağı ılık süt
-50 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
-1 paket toz maya
-2 çorba kaşığı toz şeker
-1 tatlı kaşığı tuz
-4-4,5 su bardağı un
Üzeri İçin: yumurta sarısı, küncü
Arası İçin: 150 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
İçi İçin: çikolata (saralle, nutella)
Hazırlanışı:Derin kab içerisine bir miktar un koyup kalan malzemeleri ekleyip ele yapışmayan yumuşak hamur yoğurup hazırladığınız hamuru mayalandırmadan 6 eşit bezeye ayırın.
Her bir bezeyi hafif unlu zeminde servis tabağı büyüklüğünde açıp oda sıcaklığındaki tereyağını açtığınız hamurlara pay edip her tarafına yayarak  sürüp üst üste koyup (en üstteki bezenin üzerine yağ sürmeyeceksiniz) hazırlayıp yağladığınız hamuru buz dolabına koyup 30 dk bekletin.
Dinlenen hamuru açabildiğiniz kadar ince açıp 4 eşit parçaya kesip her bir parçayı 5-6 dilim olacak şekilde tekrar kesin.
Kestiğiniz parçaların geniş kısımlarına birer tatlı kaşığı çikolata koyup rulo sarıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. (mayalanınca çok kabarıyor)
Hazırladığınız poğaçaların üzerini sofra bezi yada mutfak bezi ile örtüp 1-2 saat tepside mayalandırın.
Mayalanan poğaçaların üzerlerine yumurta sarısı sürüp küncü serpiştirip önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında kızarana kadar pişirip sıcak yada soğuk servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails