21 Mart 2020 Cumartesi

Güveçte Sebzeli Köfte




Malzemeler:
-1 kutu mantar (200 gr)
-10-15 adet çeri domates
-2 adet patates
-2 adet kırmızı biber
-4 adet yeşil biber
-1 adet kuru soğan (ben mor soğan kullandım)
-2 diş sarımsak
-1 çorba kaşığı salça
-tuz, kara biber, pul biber
Köftesi İçin:
-400 gr kıyma
-1 adet kuru soğan
-1 diş sarımsak
-2-3 çorba kaşığı galeta unu
-tuz, kara biber, pul biber, kimyon, kekik
-sıcak su
Hazırlanışı: Köfte İçin soğan ve sarımsağı rendeleyip galeta unu ve baharatlarla birlikte kıymaya ekleyip iyice yoğurup şekil verin.
Güveç tenceresine 1 çay bardağından az zeytinyağı koyup hazırladığınız köfteleri arkalı önlü kızartıp tabağa alın.  (tenceredeki yağı dökmeyin)
Mantar, patates, soğan, sarımsak ve biberleri iri olacak şekilde doğrayın.
Köfteleri kızarttığınız tencereye mantarı koyup suyunu salıp çekene kadar kavurduktan sonra diğer doğradığınız sebzeleri ekleyip 5 dk daha kavurup domates, salça ve baharatları ekleyip karıştırın.
Kavrulan sebzelere kızarttığınız köfteleri ekleyip yaklaşık 1-1,5 su bardağı sıcak su ekleyip kısık ateşte ağzı kapalı şekilde patatesler yumuşayıncaya kadar pişirip sıcak olarak servis yapın.

Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails