22 Kasım 2019 Cuma

Ozmo Pasta




Malzemeler:
-8 det yumurta
-2 su bardağı toz şeker
-6 çorba kaşığı nişasta
-9 çorba kaşığı un
-3 çorba kaşığı kakao
-1/2 çay bardağı sıcak su,
-1 paket vanilin
-1 paket kabartma tozu
Kreması İçin:
-2 paket kakaolu pasta kreması
-1 paket kakaolu cremeole
-1 kutu krema (200 ml)
-3 su bardağı soğuk süt
Süslemek İçin: ozmo çikolatalar
Hazırlanışı: Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayırıp ayrı çırpma kablarına koyup her ikisine de birer bardak toz şeker koyun.
Yumurta aklarını şeker ile kar haline gelene kadar mikserle çırpın.
Yumurta sarılarını şeker, sıcak su ve vanilin ile birlikte krema kıvamına gelene kadar çırpıp nişasta, un, kakao ve kabartma tozunu ekleyip mikserle 5 dk daha çırpıp dikkatli şekilde kar haline gelen yumurta akını ekleyip söndürmeden karıştırın.
Kelepçeli kek kalıbına hazırladığınız harcı döküp önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirip soğumaya bırakın.
Krema için çırpma kabına pasta kreması, cremeole, krema ve sütü ekleyip kıvam alana kadar çırpın.
Soğuyan keki kalıptan çıkartıp enlemesine 4 eşit parçaya kesin.
Servis tabağına ilk keki koyup üzerini süt ile ıslatıp hazırladığınız kremadan her tarafına sürüp ikinci keki koyup üzerine aynı şekilde süt ile ıslatıp krema sürüp bütün kekler bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
Kalan kremayı pastanın üzerine ve yanlarına eşit şekilde sürüp buzdolabında 3-4 saat dinlendirdikten sonra üzerini ozmo çikolata ve şekerler ile istediğiniz gibi süsleyip dilimleyerek servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails