Malzemeler:
Ekmeği İçin:
-1 çay bardağı ılık süt
-1 çay bardağı ılık su
-1 çay bardağı sıvı yağ
-1 tatlı kaşığı toz maya
-1 tatlı kaşığı toz şeker
-1 tatlı kaşığı tuz
-aldığı kadar un
Köftesi İçin:
-500 gr orta yağlı kıyma
-tuz, kara biber
Arası İçin: marul, domates, turşu, soğan, chedar peyniri
Hazırlanışı: Hamburger ekmeği için derin bir kab içerisine bir miktar un koyup kalan malzemeyi sırasıyla ekleyip ele yapışmayan yumuşacık hamur yoğurun.
Hazırladığınız hamurun üzerine poşet geçirip yaklaşık 1 saat mayalanmasını bekleyin.
Hamburger köftesi için derin kase içerisinde kıyma, kara biber ve tuzu iyice yoğurup buz dolabında 30 dk dinlendirin.
Mayalanan hamurdan parçalar kopartıp yuvarlayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirip 30 dk tepside bekletip ekmeklerin üzerlerine yağlı su sürüp susam serpiştirip önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişirin.
Dinlenen köfte harcından büyük parçalar kopartıp elinizi hafif ıslatarak yuvarlayarak yassı şekil verip hafif yağlanmış tavada arkalı önlü pişirin.
Domates,soğan ve turşuyu ince olacak sekilde doğrayın.
Pişen ekmeklerin enlemesine ortadan ikiye kesip arasına ilk olarak marul üzerine domates, turşu, soğan, köfte üzerine peynir üzerine arzuya göre ketçap ve mayonez ile servis yapın.
Dinlenen köfte harcından büyük parçalar kopartıp elinizi hafif ıslatarak yuvarlayarak yassı şekil verip hafif yağlanmış tavada arkalı önlü pişirin.
Domates,soğan ve turşuyu ince olacak sekilde doğrayın.
Pişen ekmeklerin enlemesine ortadan ikiye kesip arasına ilk olarak marul üzerine domates, turşu, soğan, köfte üzerine peynir üzerine arzuya göre ketçap ve mayonez ile servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder