28 Kasım 2019 Perşembe

İmam Bayıldı




Malzemeler:
-4 adet patlıcan
-3 adet domates
-3 adet yeşil biber
-2 adet kuru soğan
-4 diş sarımsak
-tuz, kara biber, pul biber
-zeytinyağı
Sos İçin:1 adet domates
-1 tatlı kaşığı salça
-1 su bardağı sıcak su
Kızartmak İçin: sıvı yağ
Üzeri İçin: maydonoz
Hazırlanışı: İçi için soğanları ve biberleri yemeklik doğrayıp domateslerin kabuklarını soyup küp, küp doğrayıp sarımsakları rendeleyin.
Tavaya zeytinyağını koyup soğan ve biberleri 5 dk soteleyip domates ve sarımsakları ekleyip 5-10 dk daha kavurup baharatları ekleyip ocaktan alın.
Patlıcanları alacalı soyup ortalarından boylamasına çizik atıp tuzlu suda 10-15 dk bekletip patlıcanları iyice kurulayıp kızgın yağda arkalı önlü kızartın.
Kızarttığınız patlıcanların orta kısımlarını açıp hazırladığınız harç ile doldurup fırın kabına yerleştirip üzerlerine doğranmış maydonoz serpiştirin.
Sos için domatesi rendeleyip salça ve su ile karıştırıp patlıcanların üzerlerine gezdirip 25-30 dk pişirip ister sıcak ister soğuk servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails