17 Şubat 2020 Pazartesi

Patatesli Kol Böreği




Malzemeler:
-1 adet yumurta
-1/2 çay bardağı yoğurt
-1/2 çay bardağı sıvı yağ
-1/2 çay bardağı su
-1 çay kaşığı toz maya
-1 çay kaşığı tuz
-aldığı kadar un
Arası İçin: tereyağı
İçi İçin:
-5 adet patates
-1 adet kuru soğan
-tuz, kara biber, pul biber
-zeytinyağı
Üzeri İçin: 1 adet yumurta, 2 çorba kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı: İçi için patatesleri haşlayıp ezin.
Kuru soğanı ince olacak şekilde doğrayıp zeytinyağında pembeleşene kadar kavurup baharatlarını ekleyip ocaktan alıp patateslere karıştırın.
Hamur için derin kase içerisine bir miktar un koyup sırasıyla malzemeleri ekleyip ele yapışmayan yumuşak hamur yoğurup 15 dk bekletin.
Dinlenen hamuru 5 eşit bezeye ayırıp ilk bezeyi açabildiğiniz kadar ince açıp üzerine eritilmiş tereyağı sürüp ortadan ikiye kesip kestiğiniz geniş kenara patatesli harçtan koyup rulo şeklinde sarıp gül böreği şeklinde kendi etrafında dolayarak şekil verip tepsiye koyup diğer bezeleride aynı şekilde hazırlayıp tepsiye koyduğunuz böreğe ek olarak etrafına dolayın.
Üzeri için yumurta ve zeytinyağını çırpıp böreğin üzerine fırça ile sürüp önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişirip dilimleyerek servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails