25 Şubat 2020 Salı

Patatesli Kete




Malzemeler:
-2 adet yumurta (sarıları üzerine)
-2 su bardağı ılık süt
-1 su bardağı ılık su
-1 su bardağı sıvı yağ
-1 paket toz maya
-3 çorba kaşığı toz şeker
-1 tatlı kaşığı tuz
-aldığı kadar un
İçi İçin:
-4 adet patates
-1 adet kuru soğan
-tuz, pul biber, kırmızı toz biber
-zeytinyağı
Üzeri İçin: yumurta sarısı, çörek otu
Hazırlanışı: Derin kab içerine un koyup malzemeleri ekleyip ele yapışmayan yumuşak hamur yoğurup 30 dk dinlendirin.
İçi için patatesleri haşlayıp ezin.
Kuru soğanı ince olacak şekilde doğrayıp zeytinyağında pembeleşene kadar kavurup tuz ve baharatlarını ekleyip ocaktan alıp patateslere karıştırın.
Dinlenen hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp merdane ile hafif açıp ortasına iç harçtan koyup kenarlarını içe katlayarak şekil verip tepside 30 dk bekletin.
Tepsi mayasını alan ketelerin üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpiştirin.


Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails