21 Şubat 2020 Cuma
Hindistan Cevizli Islak Kek
Merhabalar :)
Lezzetiyle müptelası olacağınız harika bir tarifle geldim, yerken ağızda bıraktığı hoş tadı ve mis gibi dokusuyla sizlerinde seveceğine eminim :)
Malzemeler:
-4 adet yumurta
-1 su bardağı toz şeker
-1 su bardağı ılık süt
-1 paket vanilin
-2 paket kabartma tozu
-2 su bardağı un
Üzeri İçin:
-1 su bardağı hindistan cevizi
-1/2 su bardağı toz şeker
-1 paket vanilin
Islatmak İçin:
-1 kutu krema (200 ml)
-1 çay bardağı süt
-2 çorba kaşığı tereyağı
Hazırlanışı:Yumurta veşekeri köpürene kadar yaklaşık 10 dk mikserle çırpıp malzemelerin hepsini ekleyip karıştırın.
Yağlanmış büyük dikdörtgen borcama hazırladığınız kek harcını dökün.
Üzeri için hindistancevizi, toz şeker ve vanilini karıştırıp kek harcının üzerine her tarafına eşit olacak şekilde serpiştirip önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirin.
Islatmak için tereyağını eritip krema ve sütü ekleyip kısık ateşte karıştırarak hafif ılıtın.
Fırından çıkan sıcak kekin üzerine ılık sütlü karışımı döküp soğuyunca dilimleyerek servis yapın.
Afiyet Olsun :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder