18 Şubat 2020 Salı

Pastane Kurabiyesi






Malzemeler:
-125 gr margarin (oda sıcaklığında)
-4 çorba kaşığı pudra şekeri
-4 çorba kaşığı nişasta
-1 çay bardağı sıvı yağ
-1/2 çay kaşığı kabartma tozu
-aldığı kadar un
Üzeri İçin: bitter çikolata, fındık
Hazırlanışı: Derin kab içerisine un koyup malzemelerin hepsini ekleyip normal kurabiye hamurundan daha yumuşak kıvamlı hamut yoğurun.
Hazırladığınız hamuru krema sıkma torbasına koyup yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine çok büyük olmayacak şekilde sıkarak şekil verip ortalarına parmağınızla bastırarak çukur oluşturun.
Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında hafif pembeleşene kadar pişirip soğumaya bırakın.
Çikolatayı bermari usulü eritip kurabiyelerin ortasındaki çukurlara çay kaşığı ile koyup fındık batırıp servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails