15 Ekim 2019 Salı
Vişne Soslu Tavuk Göğsü
Malzemeler:
-1 lt süt
-100 gr margarin
-1 su bardağı toz şeker
-4 çorba kaşığı un
-2 paket vanilin
Vişne Sosu İçin:
-1 su bardağı vişne
-3-4 çorba kaşığı toz şeker
-2 çorba kaşığı nişasta
-1,5 su bardağı su
Hazırlanışı: Muhallebi için tencereye margarini koyup unu ekleyip hafif rengi değişene kadar kavurup süt ve şekeri ekleyip orta ateşte koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirip ocaktan alın.
Pişen muhallebiye vanilinleri ekleyip mikserle 5 dk çırpıp ıslatılmış dikdörtgen borcama döküp ılımaya bırakın.
Vişne sos için tencereye şeker, nişasta ve suyu ekleyip pürüzsüzleşene kadar karıştırıp vişneleri ekleyip orta ateşte koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.
Hazırladığınız vişne sosu ılıyan muhallebinin üzerine döküp kaşık ile yayarak düzeltip oda sıcaklığında ılıdıktan sonra buz dolabına koyup bir gece beklettikten sonra dilimleyerek servis yapın.
Afiyet Olsun :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder