23 Ekim 2019 Çarşamba

Muhallebili Pasta




Malzemeler:
-1 lt süt
-100 gr tereyağı
-1 su bardağı toz şeker
-1 adet krema (200 ml)
-1 paket bisküvi (ben burçak kullandım)
-1 çay bardağı ceviz
-1 su bardağı un
-2 paket vanilin
Hazırlanışı: Tencereye tereyağını koyup eritip unun hafif rengi değişene kadar kavurup süt ve şekeri ekleyip orta ateşte koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirip ocaktan alın.
Pişen muhallebiye krema ve vanilinleri ekleyip mikserle 5 dk çırpıp iri kırılmış bisküvileri ve cevizi ekleyip karıştırın.
Islatılmış yuvarlak kalıp yada borcama hazırladığınız muhallebiyi döküp oda sıcaklığında ılıdıktan sonra buz dolabına koyup bir gece beklettikten sonra kalıptan çıkartıp üzerini istediğe bağlı fındık, ceviz, hindistancevizi yada benim gibi kavrulmuş kadayıf ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails