9 Aralık 2016 Cuma

Sebzeli Erişte




Malzemeler:
-2 su bardağı erişte
-1/2 su bardağı bezelye (haşlanmış)
-1 adet havuç
-1 adet kırmızı biber
-1 adet küçük kuru soğan
-1 diş sarımsak
-tuz, karabiber, pul biber
-zeytinyağı
Haşlamak İçin: su, tuz
Hazırlanışı: Soğan, sarımsak ve biberi ince olacak şekilde doğrayın.
Havucu boydan ortadan ikiye kesip ince doğrayın.
Tavaya zeytinyağı koyup soğan sarımsak ve havucu soteleyip biberi ekleyip 5 dk daha soteleyip bezelye ve baharatları ekleyip 5 dk kavurup ocaktan alın.
Erişteleri tavaya koyup orta ateşte kokusu çıkana kadar tavayı sallayarak kavurup sıcak su ve tuz ekleyip erişteler yumuşayıncaya kadar haşlayıp suyunu süzdürün.
Tavaya 1 çorba kaşığı kadar tereyağı koyup haşladığınız erişteleri tereyağında 2-3 dk kavurup hazırladığınız sebzeli harcı erişteye ekleyip karıştırıp sıcak olarak servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails