3 Aralık 2016 Cumartesi

Günlerden Nafiz Anıl



Veee bugün bana uzun bir aradan sonra ikinci kez halalık duygusunu yaşatan Bal Oğlanın doğum günü:)

Rabbim hayırlı, mutlu, sağlıklı ve huzur içinde bir ömür nasip etsin inşallah... Amin 


Malzemeler:
-4 adet yumurta
-1 su bardağı toz şeker
-1,5 su bardağı un
-2 çorba kaşığı sıcak su
-2 çorba kaşığı kakao
-2 paket vanilin
-1 paket kabartma tozu
Kreması İçin:
-4 su bardağı süt
-200 gr margarin
-6 çorba kaşığı toz şeker
-4 çorba kaşığı un
-2 çorba kaşığı nişasta
-2 paket vanilin
Arası İçin: damla çikolata, draje çikolata
Üzeri İçin: 2 paket bitter çikolata(160gr)
Süslemek İçin: Şeker hamuru

Hazırlanışı:Krema için margarin ve vanilinler hariç tüm malzemeyi orta boy bir tencereye koyup kısık ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirip soğumaya bırakın.
Pandispanya için şeker ve yumurtaları köpürene kadar çırpıp kalan malzemeleri ekleyip karıştırın.
Hazırlanan harcı yağlanmış kelepçeli kalıba döküp 150 derecelik fırında pişirip ılıyınca enlemesine 3 eşit parçaya kesin.
Soğuyan kremaya margarin ve vanilinleri ekleyip mikser ile 15dk çırpın.
Kestiğiniz pandispanya hamurunun üzerine bir miktar krema sürüp damla çikolata serpiştirip ikinci pandispanyayı üzerine koyup bir miktar daha krema sürüp draje çikolatalardan serpiştirip son pandispanyayı üzerine kapatın.
Bitter çikolatayı bermari usulu eritip biraz ılımaya bırakın.
Soğuyan çikolatayı pastanın üzerine döküp kenarlarına yayılmasını sağlayıp her tarafını çikolata ile kaplayıp çikolatanın donmasını bekleyin.
Şeker hamuru ile pastayı istediğiniz gibi süsleyip buzdolabında en az 2-3 saat beklettikten sonra dilimleyerek servis yapın.


Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails