Malzemeler:
-4 adet yufka
-1 bağ ıspanak (yaklaşık yarım kg)
-1 kase beyaz peynir
-1 adet kuru soğan
-4 çorba kaşığı zeytin yağı
-tuz,pul biber
Arasına Sürmek İçin:
-150 gr tereyağı
-2 adet yumurta
Islatmak İçin: 2 su bardağı su
Hazırlanışı: Ispanakları yıkayıp ince, ince doğrayın.
Peyniri çatal ile ezin.
Soğanı ince olacak şekilde doğrayıp zeytin yağında pembeleşinceye kadar kavurup tuz ve pul biberi ekleyip ocaktan alıp sıcakken ıspanaklara peynirle birlikte ekleyip karıştırın.
Arasına sürmek İçin tereyağını eritip biraz ılıdıktan sonra yumurtaları kırıp tereyağıyla birlikte çırpın.
Yufkaları ortadan ikiye kesip üzerine yumurtalı yağdan sürüp uc kısmına ıspanaklı harçtan koyup rulo şeklinde sarıp, gül böreği gibi içe kıvırıp tavanın ortasına yerleştirip diğer sardığınız yufkalarıda etrafına dolayıp tavayı doldurun.
2 su bardağı soğuk suyu böreğin üzerine döküp 5 dk beklettikten sonra suyunu süzdürüp üzerine 2 çorba kaşığı sıvı yağ gezdirip kısık ateşte arkalı önlü pişirip sıcakken dilimleyip servis yapın.
Afiyet Olsun :)
1 yorum:
Ellerinize sağlık çok beğendim
Yorum Gönder